EMS Airflow

Bij Tandheelkundig Centrum Moergestel maken we gebruik van de innovatieve EMS Airflow techniek. Met deze techniek kunnen we aanslag, plaque en tandsteen op een comfortabele en effectieve manier verwijderen..

Wat is de EMS Airflow?

De EMS Airflow is de nieuwste techniek op het gebied van gebitsreiniging. Bij deze techniek maken we gebruik van de Airflow Profylaxis Master van EMS, een geavanceerd apparaat om aanslag op het gebit te verwijderen.

Het is een systeem dat tandplaque (ook wel biofilm genoemd) verwijdert door lauw water, lucht en laag abrasieve (korrelig) poeder te combineren. Dit mengsel wordt op de tanden en kiezen gesprayd, wat leidt tot een comfortabele reiniging. Daarnaast is de Airflow in staat om zonder moeite aanslag van koffie, thee, roken en rode wijn te verwijderen. Deze geavanceerde gebitsreiniging is ook geschikt voor cliënten met ontstoken/bloedend tandvlees, beugels, implantaten, kroon- en brugwerk, parodontitis en kinderen.

Ben jij geïnteresseerd in de EMS Airflow gebitsreiniging bij Tandheelkundig Centrum Moergestel? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Bel ons op 013 513 19 48.

Guided Biofilm Therapie

GBT, oftewel Guided Biofilm Therapie, is een procedure waarbij met behulp van een kleurstof de plaque op de tanden zichtbaar wordt. Zowel de patiënt als de behandelaar kunnen duidelijk zien waar de plaque al voldoende is verwijderd en waar zich nog plaque bevindt. Op basis daarvan geven we de patiënt instructies over het behoud van een gezonde mond.

Reiniging met EMS Airflow

Vervolgens wordt de reiniging uitgevoerd met de Airflow, waarbij door middel van lauw water, lucht en poeder de plaque van het tandoppervlak wordt verwijderd. Dit mengsel wordt gesprayd op de tanden en kiezen, waardoor plaque en mogelijke aanslag van koffie, thee, roken of rode wijn worden verwijderd.

Na het gebruik van de Airflow wordt tandsteen, dat ontstaat wanneer plaque langere tijd op de tanden blijft, duidelijk zichtbaar. Vervolgens worden ultrasone technologie en/of handinstrumenten gebruikt om de tandsteen te verwijderen.

De ultrasone methode werkt met trillingen en maakt gebruik van “no pain” technologie, waarbij het apparaat de trillingen aanpast op basis van de aanwezigheid van tandsteen voor optimaal comfort voor de patiënt. Bij Tandheelkundig Centrum Moergestel doen we er alles aan om de behandeling soepel te laten verlopen. Echter kan het voorkomen dat de behandeling in sommige gevallen niet geheel pijnloos uitgevoerd kan worden.

Preventie bij Tandheelkundig Centrum Moergestel

Preventie met de Airflow is erg belangrijk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Tandplaque en tandsteen zijn belangrijke oorzaken van gaatjes, bloedend tandvlees en parodontitis. Bovendien vergroot parodontitis het risico op systemische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsstoornissen, artritis en diabetes. 

Regelmatige mondhygiëne, in combinatie met professionele behandelingen, draagt bij aan het beheersen van deze problemen en bevordert een betere mond- en systemische gezondheid.

Heb jij interesse in de behandeling met de EMS airflow of wil je meer informatie? Bij Tandheelkundig Centrum Moergestel helpen we je graag. Neem contact op via 013 513 19 48.