Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel. Het is een titanium schroef die in het bot geplaatst wordt en vastgroeit aan het bot. Het implantaat kan gebruikt worden om een prothese vast te houden (een klikgebit) of er kan een kroon of brug op geplaatst worden. Ook voor een behandeling met implantaten kunt u bij de erkende Implantologen van Tandheelkundig Centrum Moergestel terecht. Zij plaatsen een implantaat onder plaatselijke verdoving. Er wordt een sneetje gemaakt in het tandvlees en een gaatje geboord in het bot, hierin wordt het implantaat geschroefd.

Omdat het vastgroeien van een implantaat aan het bot enige tijd duurt, wordt vaak na het plaatsen van het implantaat enkele maanden gewacht met het belasten van het implantaat. Nadat het implantaat is vastgegroeid kan de kroon, brug of klikprothese worden bevestigd.

Sinds 2020 is tandarts-implantoloog Henk Eijsbouts werkzaam voor Tandheelkundig Centrum Moergestel. Henk heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van implantologie, uitgebreid kroon- en brugwerk, overkappingsprotheses op implantaten en gewone protheses. Voor zowel eenvoudige als zeer complexe implantologie en rehabilitaties kunt u bij hem terecht. Dit geldt ook voor algemene tandheelkundige adviezen, vervanging van een tand of meerdere tanden, implantaten onder een klikgebit en 2e meningen.

Bij onze praktijk wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur, waaronder 3D-röntgen en afdrukname met een intra orale scanner. Wij hebben overeenkomsten met de meeste zorgverzekeraars voor de prothetiek en implantologie-behandelingen die vallen binnen de basisverzekering.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van implantologie? Klik dan op onderstaande button.