Kunstgebit/klikgebit Moergestel

Wilt u dat uw kunstgebit niet te onderscheiden is van een echt gebit? Dan is een kunstgebit op implantaten misschien wat voor u. Een kunstgebit op implantaten, ook wel een klikgebit genoemd, is namelijk niet te onderscheiden van een regulier gebit.

Een kunstgebit op implantaten vormt de uitgelezen oplossing op het moment dat uw aanmeten kunstgebit niet meer goed op zijn plek blijft zitten. De implantaten vormen een vervanging voor de reguliere wortels in uw kaak.

Tandheelkundig Centrum Moergestel heeft veel ervaring met kunst- en klikgebitten. Daarom kunnen wij u voorzien van het beste advies voor uw persoonlijke situatie. Twijfelt u of een kunstgebit op implantaten de beste oplossing is voor u?

Bel nu 013 513 19 48 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden. Wij voorzien u gratis van informatie en advies op maat.

Contact

Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een klikgebit?

Wanneer u een klikgebit aangemeten krijgt, dan krijgt u twee (of in sommige situaties vier) implantaten in uw onderkaak geplaatst, waarop de nieuwe onderprothese op twee drukknoppen of op een staaf wordt vastgeklikt.

U kunt het gebit zelf uitnemen en weer vastklikken. Ook wordt een nieuwe bovenprothese aangemeten, passend op het nieuwe klikgebit.

Zo kunt u zonder problemen weer een hap van uw appel nemen!

Hoe verloopt de behandeling?

implantantoloog-moergestel-uitleg

Consult

Tijdens de eerste ontmoeting, het intake consult, nemen wij de behandeling stap voor stap met u door. U kunt rustig kennis maken met de implantoloog. Hij/zij zal uw klachten onderzoeken, om vervolgens een behandeltraject met begroting met u te bespreken.

Tevens wordt er een overzichtsfoto van uw kaak gemaakt. Daarnaast zal de implantoloog bepalen hoeveel implantaten er nodig zijn om uw prothese goed vast te zetten.

Het aantal implantaten dat nodig is hangt af van verschillende dingen. Over het algemeen zien we dat een tweetal implantaten voldoende zijn voor een overkappingsprothese in de onderkaak. In de bovenkaak zijn gemiddeld vier tot zes implantaten nodig. Dit hangt af van het botvolume.

Bel 013 513 19 48 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.

Het aanbrengen van implantaten

Het plaatsen van een implantaat is een vrij eenvoudige procedure.  De plek waar het implantaat komt, wordt verdoofd. Op het moment dat de verdoving is ingewerkt, zal de tandarts beginnen met het plaatsen van het implantaat.

Allereerst wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt waardoor het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens wordt een klein gaatje in het kaakbot geboord waarin het implantaat wordt geplaatst

Wanneer het implantaat is geplaatst zal deze gesloten worden door middel van een hechting. Hierdoor omsluit het tandvlees het implantaat. Dit zal ervoor zorgen dat het implantaat volledig kan ingroeien in het kaakbot. De hechting zal na ongeveer één week verwijderd worden tenzij er gebruik wordt gemaakt van een oplosbare hechting.

Zorg dat u twee tot drie dagen, na plaatsing van het implantaat, geen grote inspanningen levert. Vermijd tillen en sporten. Houd daarbij uw gebit goed schoon.

Het ingroeien van implantaten

Wanneer de implantaten geplaatst zijn, moeten deze vastgroeien in het kaakbot. Dit proces duurt minimaal drie maanden.

Het is belangrijk om uw gebit goed te blijven verzorgen, niet te roken en alcohol te vermijden. Bij een schoon en goed onderhouden gebit zal het genezingsproces voorspoediger verlopen.

Het nieuwe kunstgebit/klikgebit

Drie maanden na het plaatsen van de implantaten begint de tandarts met het maken van een nieuwe onder- en bovenprothese. De vorm van uw kaken en de plaats van de implantaten worden middels diverse afdrukken vastgelegd.

In het daarop volgende bezoek wordt de plaats van de tanden bepaald en wordt er vastgelegd hoe de tanden en kiezen op elkaar moeten komen. Samen met de tandarts kiest u de kleur en de vorm van de tanden en kiezen.

Vervolgens wordt tijdens het volgende bezoek de prothese (die dan nog van was is zodat er, wanneer nodig, nog iets kan worden veranderd) gepast en beoordeeld op esthetiek.

Het plaatsen van het nieuwe kunstgebit

Tijdens het daarop volgende bezoek wordt uw nieuwe kunstgebit geplaatst en worden, als voor die desbetreffende behandeling gekozen is, de kapjes met de verbindingsstaaf definitief vastgeschroefd.

Uw kunstgebit zit nu vast. Vervolgens worden er controleafspraken gemaakt, waarbij eventuele irritatieplekjes kunnen worden verholpen en vragen kunnen worden beantwoord.

Wij raden aan de implantaten, het tandvlees, het kaakbot en de prothese ieder half jaar te laten controleren. Bel 013 513 19 48 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.

Mondhygiëne

Nadat de implantaten en het kunstgebit geplaatst zijn, is het van groot belang dat u de implantaten, het tandvlees en de prothese goed schoonhoudt.

U moet uw implantaten verzorgen als uw eigen tanden en kiezen. Op het moment dat deze niet zorgvuldig worden schoongemaakt, kan het tandvlees gaan ontsteken. Hierdoor is het mogelijk dat er irritatie ontstaat aan het kaakbot. Hierdoor verliezen de implantaten hun houvast.

Ook is het van belang de binnenkant van de prothese goed schoon te houden om irritatie van de slijmvliezen te voorkomen. Onze tandarts of mondhygiënist kan u uitleggen hoe u dit het beste kunt doen.

Bel 013 513 19 48 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.

Voor wie is een klikgebit?

Een klikgebit, ook wel kunstgebit genoemd, is voor mensen die geen tanden of kiezen meer hebben in hun boven- en/of onderkaak. Een klikgebit vervangt namelijk alle tanden van de onder- of bovenkaak.

Een klikgebit is de perfecte oplossing voor mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun onder- of bovenkaak.

Ook wanneer mensen last hebben van een geslonken kaak, omdat zij al een geruime tijd een kunstgebit dragen, is een klikgebit de uitgelezen oplossing.

De overstap van kunstgebit naar klikgebit

Op het moment dat mensen hun volledige gebit missen, dragen zij doorgaans een kunstgebit (ook wel prothese genoemd). Een kunstgebit wordt gemaakt op de vorm van uw kaken, zodat deze goed aansluit op uw kaak en wordt los in de mond gedragen.

Omdat er geen wortels meer in de kaak aanwezig zijn, wordt uw kaakbot kleiner. Dit wordt ook wel slinken genoemd. Omdat het kunstgebit niet kleiner wordt, zal deze na verloop niet meer perfect aansluiten op de kaak. Het kunstgebit wordt als het ware te groot voor de geslonken kaak en gaat steeds losser zitten. Hierdoor is het mogelijk dat iemand minder goed kan eten of praten. Sommige mensen krijgen last van een ingevallen gezicht.

Een goede oplossing is een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat wordt vastgezet op implantaten. Met implantaten wordt het slinkproces van uw kaak gestopt en blijft uw kunstgebit stevig vastzitten op de implantaten. Het klikgebit kunt u zelf uit uw mond nemen om deze schoon te maken.

Kosten klikgebit

Een nieuw klikgebit, inclusief het plaatsen van de implantaten, wordt in sommige gevallen bijna volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Uw eigen bijdrage ligt, afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft, meestal tussen de 0 en 500 euro. Deze bedragen zijn exclusief uw eigen risico.

Wilt u weten wat de kosten voor een klikgebit zijn zonder vergoeding of heeft u andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact op om uw situatie te bespreken via 013 513 19 48 of vul het formulier.

Veelgestelde vragen

Nee, tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Dit zorgt ervoor dat u niet meer merkt dan bij een normale tandheelkundige ingreep.

Ja, roken heeft absoluut een slecht effect op het helen, plaatsen en verbinden van het implantaat. Het zorgt er namelijk voor dat het tandvlees is beschadigd en zo minder snel heelt.

Meestal duurt de verdoving langer dan de ingreep, waardoor u de eerste paar uur na het bezoek nog geen gevoel heeft in uw mond.  Zolang uw mond nog verdoofd is, moet u voorzichtig zijn met het drinken van warme dranken. U zult immers niet voelen of dit nog te heet is.

Eet in de eerst opvolgende dagen geen harde dingen.

Het is belangrijk de wond, die ontstaan is bij de behandeling, goed geneest. Dit betekent dat u de wond moet laten rusten en niet te hard moet spoelen.

Na het plaatsen van implantaten, raden we u aan dat u twee tot drie dagen na de behandeling geen grote inspanningen levert. Vermijd zwaar tillen en sporten.

Luister goed naar uw gevoel want iedereen is hierin anders. De een heeft meer tijd nodig om te genezen dan de ander. Het is raadzaam om dit met de tandarts te bespreken. 

De totale duur van het traject kan variëren van drie tot acht maanden. Dit is afhankelijk van het eigen herstelvermogen en of het gaat om de boven- of onderkaak. Het implanteren zelf duurt ongeveer 30-60 min of langer bij meerdere plaatsingen

In de onderkaak functioneert 98% van de implantaten na tien jaar nog naar behoren. Bij de bovenkaak is dit iets minder en zit het rond de 95%.

Nieuwe cliënt

Bent u geen cliënt bijTandheelkundig Centrum Moergestel? Geen probleem. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum Moergestel kunt u een eerste afspraak inplannen via 013 513 19 48 of vul het formulier in!

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts implantoloog? Dat kan online middels het formulier of telefonisch via 013 513 19 48.